Ricciotti’s Futuratour

Ricciotti’s Futuratour

Op maandag 1 augustus brengt Ricciotti haar Futuratour naar Openluchttheater De Doolhof. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Het Ricciotti ensemble bestaat uit 43 muziekstudenten en goede amateurs tussen 18 en 30 jaar. Dirigent en artistiek leider Coen Stuit staat op de bok. Een open sfeer en een hoog muzikaal niveau, dat kenmerkt een optreden van het Ricciotti. Het programma van elk optreden bestaat uit korte werken uit alle hoeken: klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. De orkestleden kondigen de muziekstukken aan op een laagdrempelige en vaak humoristische wijze. 

De Futuratour brengt je muziek die op allerlei vlakken probeert te experimenteren of in het verleden experimenteel was. Een programma met uiteenlopende stijlen en tijden. Experimentele stukken van solist Soheil Shayesteh, opdrachtcomposities van Peter Davis en Hinse Mutter met een participerende rol van het publiek, maar ook klassieke meesters als Debussy of Stravinsky die destijds muzikale revoluties ontketenden. Hetzelfde geldt voor vernieuwers als Charlie Parker in de jazz en Ibrahim Malouf in de popmuziek. Inclusie van publiek door middel van nieuwe improvisatietechnieken die we in het najaar van 2021 hebben ontwikkeld komen ook aan bod, dus wees gewaarschuwd.

Alle optredens zijn gratis en zonder reserveren toegankelijk. Geschikt voor alle leeftijden.

Meer informatie: https://www.ricciotti.nl/tournees/ricciotti-s-futura-tour