Unieke ligging

Speelplaatsen voor iedere doelgroep: (1) groot podium met klassiek decor én grote overdekte tribune, (2) overdekte vlakke vloer én (3) het parkplein in het groen.

De accommodatie bestaat uit een fraai park van 1,7 ha met monumentale bomen, grenzend aan het centrum van Tegelen (gem. Venlo). Het NS-station, een bushalteplaats en een royale gratis parkeerfaciliteit bevinden zich op een korte loopafstand. Het theater ligt op vijf autominuten van de snelwegen A67 (oost-west as) en de A73 (noord-zuid as). Snel en gemakkelijk bereikbaar dus.

De Doolhof overview

Centraal in het park ligt de speelruimte (75 bij 45 meter). Deze heeft een terrasachtige structuur, niveauverschillen en talrijke verbindingen via trappen, poorten en paden. Samen met de centrale tempel, geflankeerd door twee paleizen, is het complex ruim 80 jaar geleden ontworpen als vast decor voor de Passiespelen die om de vijf jaar worden opgevoerd.

Het klassieke decor blijkt ook uitermate geschikt voor andere evenementen. Een fraai overkapte tribune biedt 1.300 bezoekers een comfortabele zitplaats met vrij zicht op de speelruimte. Ofschoon organisatoren van zakelijke en culturele evenementen in beginsel in alle jaargetijden van ons openluchttheater gebruik kunnen maken, ligt het zwaartepunt van het verhuurseizoen in de periode half mei t/m september. Immers, juist dan is het doorgaans aangenaam toeven in de buitenlucht. Voor minder goed weer hebben wij een alternatief. Achter de zitplaatsen ligt onder de overkapping een vlakke vloer van 1.000 m2, geschikt voor diverse uiteenlopende evenementen en toepassingen.

De vaste zitplaatsen in ons theater beschikken over een ringleiding, zodat ook slechthorenden optimaal kunnen genieten van de voorstelling.