Verbeteringen in De Doolhof

Afgelopen periode zijn er weer diverse verbeteringen uitgevoerd in ons theater. 

De oude toiletgebouwen zijn aan de binnenkant geheel gestript en aangepast aan de tegenwoordige eisen. De oude toiletten zijn vervangen door hangende toiletten met waterzuinige en ingebouwde reservoirs. De watervrije urinoirs en 2 mindervaliden toiletten zijn geheel aangepast. De oubollige wasbakjes zijn vervangen door royale roestvrij stalen wasbakken. Mooi betegelde muren, kunststof deuren en tussenwanden staan garant voor een gemakkelijke schoonmaak. Rolluiken om het geheel af te sluiten completeren het geheel.

Om het regenwater niet te “verspillen” en de riolering niet over te belasten, wat bij extreme regenval geregeld aan de orde was, is de afvoer van het grote tribunedak (plm. 2750 m2. ) afgekoppeld van het riool. Dit water wordt nu naar een nieuw aangelegde “wadi´ op eigen terrein geleid, in deze infiltratiebeek kan het water in de grond kan wegzakken. Beter voor het milieu en het riool.

Als de winterperiode voorbij is wordt gestart met het renoveren van de verhardingen van de toegangswegen en de publieksruimten. Aan de zijkant van het theater is de inrit voor de bevoorrading van het toneel geheel beklinkerd. De werkzaamheden bij de opgang naar de tribune naderen ook hun voltooiing. Het gehele terrein en de paden naar de toiletten zijn voorzien van mooie straatklinkers.

In het begin van het jaar zijn alle bomen weer gecontroleerd op veiligheid, dit is een jaarlijks terugkerend ritueel. De bomen zijn, waar nodig opgesnoeid en al het dode- en gevaarlijke hout is verwijderd.

Ook de takels aan het grote dak van de tribune hebben de jaarlijkse keuring weer goed doorstaan.

Ook het vele werk wat door de z.g. klusploeg is verzet mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Dit groepje enthousiaste vrijwilligers komt iedere maandagmiddag bij elkaar om allerlei voorkomende werkzaamheden te verrichten. Afgelopen herfst was dat natuurlijk weer voornamelijk afgevallen blad ruimen. De laatste weken is er hard gewerkt om het theater weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De rest van het jaar hebben deze vrijwilligers de handen vol aan het uitvoeren van kleine reparaties, de groenvoorziening en het schoonhouden van het theater voor de evenementen.

OPROEP!!! De werkgroep kan best nog wat hulp gebruiken. Heb je tijd over en zoek je een zinnige tijdsbesteding, loop dan eens binnen op een maandagmiddag.