Sport, dans en ballet in De Doolhof

Sport, dans en ballet in De Doolhof

Dit voorjaar verzorgt het Kunstencentrum Venlo hun dance- en balletlessen in De Doolhof. De diverse jeugdgroepen tot en met 26 jaar kunnen in de buitenlucht op een veilige afstand van elkaar oefenen. En dat in de geweldige ambiance van ons theater.

Maar, er gebeurt nu meer in De Doolhof. Op de vlakke vloer onder de overkapping worden door de plaatselijke sportschool groepslessen gegeven. En, natuurlijk, de passiespelen is weer met kleine groepen aan het repeteren geslagen met de première in het vooruitzicht op 4 juli.

Het behoeft geen betoog dat alle theaters en natuurlijk ook de openluchttheaters het moeilijk hebben in deze tijden. Een openluchttheater heeft meestal het voordeel dat er wat meer ruimte is en natuurlijk….veel frisse lucht. Ons theater heeft onder de overkapping de tribune en een vlakke vloer van 1000 m2.

Wij zijn dan ook heel blij dat we verschillende instellingen en verengingen met deze voorziening kunnen helpen om, ondanks de corona beperkingen hun hobby te laten uitoefenen. Hiervoor heeft ons theater genoeg ruimte om dat op een verantwoorde wijze en met in acht neming van de regelgeving te doen.

Afgelopen jaar hebben enkele koren bij ons kunnen repeteren en heeft theater “De Garage” enkele kleinschalige voorstellingen kunnen realiseren.